Fråga:
Fungerar på utländsk amerikansk mark
PearsonArtPhoto
2014-07-07 22:01:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vissa platser, som ambassader och militärbaser, betraktas som amerikansk mark, även om de inte är traditionella. Kan man arbeta med ett amerikanskt anropssignal i sådana situationer, och hur ska det göras?

Ett svar:
Phil Frost - W8II
2014-07-08 02:33:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag kan inte hitta något som tyder på att en amerikansk utfärdad amatörlicensierad i sig skulle ge dig rätten att verka på sådana utkanten. §97.5 (a) lyder:

(a) Stationsapparaten måste vara under fysisk kontroll av en person som nämns i ett amatörstationslicensbidrag på ULS-konsoliderade licensdatabas eller en person som är auktoriserad för främmande ömsesidig drift enligt §97.107 i denna del, innan stationen kan sända på någon amatörtjänstfrekvens från någon plats som är: och på en plats där amatörtjänsten regleras av FCC;

(2) Inom 50 km från jordytan och ombord på alla fartyg eller fartyg som är dokumenterade eller registrerade i USA; eller

(3) Mer än 50 km över jordytan ombord på alla fartyg som är dokumenterade eller registrerade i USA.

En ambassad ligger inte 50 km över jordens yta, det är inte heller ett fartyg eller hantverk. Så frågan blir då: är en ambassad en plats där amatörtjänsten regleras av FCC ?

Detta är lite knepigare att svara på. FCC: s webbsida "Vad vi gör" läser:

Federal Communications Commission reglerar mellanstatliga och internationella kommunikationer via radio, tv, tråd, satellit och kabel i alla 50 stater, District of Columbia och USA: s territorier.

Nu är jag inte på något sätt expert på internationell rätt, men jag antar att även om USA utövar extraterritorialitet när det gäller ambassader och vad som helst, hävdas de inte som amerikanska territorier i sig, och USA kommer inte att äventyra sina diplomatiska förhållanden genom att låta någon skinka upprätta ett högkraftverk som stör den lokala kommunikationen. Likaså är militärbaser inte angelägna om att få negativ uppmärksamhet, och befälhavare behöver inte en lag som motiverar att göra ditt liv eländigt. I båda fallen kommer du förmodligen att bli ombedd och sedan göras med våld att stanna eller lämna, oavsett hur kraftigt du argumenterar med myndigheterna.

Lyckligtvis finns det gott om platser som har undertecknat ömsesidiga avtal med USA som normalt tillåter en att arbeta i ett främmande land. Om ditt mål är radiodrift, och inte en juridisk utmaning, är detta vägen att gå.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...