Fråga:
Varför skulle kabellängder till en duplexer vara exakt viktiga?
AndrejaKo
2015-02-24 05:09:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Så en mycket erfaren vän till mig gör en bärbar resväskesats med Yaesu FTL-2001 (VHF), Yaesu FTL-7002 (UHF) och DX-720D duplexer * plus strömförsörjning och annan diverse utrustning. FTL-2001 och FTL-7002 är anslutna till ingångarna på DX-720D och utgången är ansluten till antennuttaget på resväskan.

Ursprungligen installerades koaxialtröjorna inuti resväskan så att de passade så snyggt som möjligt. Senare bestämde han sig för att byta en av bygeln så att den är av samma längd som den andra bygeln eftersom "kablar som går till en duplexer måste ha samma längd". Han kunde inte ge mig en bättre förklaring än den här.

Detta gav min VARNING! SUPERSTITION alarm, eftersom det verkar se ut som den här frågan. Dessutom verkar det för mig lite konstigt att samma längd skulle vara mycket kritisk, eftersom transcieversna arbetar på olika band. Jag har läst några resurser om hålrumsduplexer där hoppare med längd motsvarande viss våglängdsfraktion rekommenderas, men jag har inte sett någonstans denna rekommendation att ha samma längd även om frekvensbanden är olika.

Så min fråga är : Finns det någon verklig anledning att ha koaxialhoppare av samma fysiska längd för anslutning till en duplexer?

* Obs! Denna enhet kallas duplexer på olika webbplatser som säljer den, men den har bara fasta lågpass- och högpassfilter från vad jag ser, så kanske term diplexer skulle passa bättre.

Jag kan inte tänka mig en anledning. Kanske har din vän missförstått [orsaken till 1/4 vågsladdar i hålrumsduplexrar) (http://www.repeater-builder.com/antenna/quarter-wave-cables.html)?
@Phil Frost Det är det enda jag kan tänka mig nu. Om du känner för att publicera att matchade längder är en vidskepelse, gör det så att jag kan acceptera svaret.
Ett svar:
Vince Mulhollon
2015-02-25 02:33:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Skinkradio är i stort sett skärningspunkten mellan EE och murphys lag. Mer detaljerat:

Det finns ingen elektrisk anledning men det finns en utmärkt praktisk anledning med matningslinjer så att om du behöver en 49 fots kabel och en 50 fots kabel, så är det oundvikligen att du hittar ett sätt att installera kabeln på 50 fot i stället för kabeln på 49 fot och lämna en överraskande mängd slack och försök sedan installera kabeln på 49 fot i stället för fotfoten på 50 fot och hamna 12 tum kort. Mycket irriterande när något sådant händer, speciellt om du måste ta bort 15 dragkedjor och köra igen båda kablarna genom ledningen. Alla de flexibla koaxsektionerna på mina antenner var precis min höjd så att olyckor som det inte kan hända när de är uppe i luften, inte fysiskt möjligt att blanda ihop kabellängderna eftersom de är desamma. På en kommersiell webbplats som jag besökte var det SOP att permanent märka kablar med deras längd, vilket hjälper både med mixups och med senare TDR-testning om det behövs.

Jag kan helt se en praktisk användning som att få Urban Legended in en duplexer i en resväska behöver matningslinjer av samma längd. Om du av misstag ansluter fel TX till fel duplexport har du förmodligen tillräckligt med kabel för att fixa den utan att specifikt behöva klippa till exakt lika lång.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...