Fråga:
Vilka är några bra alternativ för dolda antenner med dubbla band?
Adam Davis
2014-01-24 04:01:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vill ha en 50W mobil i min SUV, men jag får inte ha en stor piska på utsidan.

  • Vilka 2m / 70cm dubbla bandantenner finns det som inte finns Säger du inte "Ham Radio Operator"?
  • Finns det trebandsantenner som ersätter radioantennen?
  • Jag skulle antagligen tillåtas en kort, liten antenn som fin satellitantenn som är populär bland satellitradiomassan, finns det några dubbla bandantenner i liknande formfaktor?
  • Finns det bra platser inuti fordonet för att dölja en antenn? Jag har hört att vissa människor kan placera dem inuti plaststötfångaren, men med tanke på att resten av bilen är metall känner jag inte till några andra diskreta platser.
Om jag inte trodde att du skulle motsätta dig att ta en såg till din kaross, skulle jag föreslå en [slot antenne] (http://www.antenna-theory.com/antennas/aperture/slot.php).
Två svar:
WPrecht
2014-01-24 06:14:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Beroende på hur din markbundna radioantenn är monterad kan det vara möjligt att ta bort den och montera en liten dubbelbandsantenn där och troligen kommer ingen att märka det. Jag försökte det på min lastbil, men det område där antennen monteras ligger på plastramen framför vindrutan, inte nere på skärmen. Det fanns inget sätt att verkligen komma in där och byta ut baserna.

Jag tog bort min markbundna radioantenn ändå (skruv bara av elementet) eftersom jag har satellitradio och det var onödigt. Om du har den situationen finns det alltid möjlighet att borra och installera ett fäste där på skärmen.

Förutom det kommer alla dina andra (effektiva) antennalternativ att vara något mindre diskreta. För en SUV skulle ett jamfäste eller läppfäste på bakdörren / luckan fungera, en 1/4 λ-antenn kommer bara att vara cirka 20 "lång under 2 m. Ännu kortare för 70 cm. Svartmontering och svart antenn och smälta in väl.

En användbar dubbel- eller tri-bandantenn kommer att vara 30 "+. Vid den tidpunkten blir det svårt att kalla det något annat än vad det är.

Beroende på vem du döljer detta för, är ett annat alternativ att montera på takräcket, om du har en. Det finns dessa motoriserade fästen avsedda för personer som parkerar i garage som lägger antennen för parkering. Du kan montera det och bara höja antennen när du är på väg och kör.

Det finns inga bra områden inuti fordonet, kroppen gör en måttligt effektiv Faraday-bur och förlusterna är brutala. Jag kan inte föreställa mig att något gömt i en stötfångare av plast är mycket effektivt eftersom VHF är ganska siktlinje och fordonets massa alltid kommer att blockera 1/2 himlen.

Ett sista alternativ är ett litet mag-fäste eller ett fönsterfäste som du bara sätter upp när du kör och tar av och kastar i ryggen när du inte arbetar. Inget permanent eller för uppenbart. Återigen beror allt på vem du gömmer dig för.

Jeff
2014-10-25 07:10:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bara sprang över den här webbplatsen för kommersiella hemliga antenner http://www.sti-co.com/antenna-products/covert-antenna/hidden-antennas/vhf-bumper - detta en är en stötfångarmonteringskonfiguration. Observera att det finns två antenner i diagonalt motsatta hörn av fordonet. Om du använder repeater (i motsats till simplex) kan detta vara ett genomförbart alternativ. Företaget har många andra dolda och dolda antenner. Lycka till!Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...