Fråga:
Vad ska jag lägga i en "Go box", "Go bag" eller "go kit" för nödkommunikation?
YetAnotherRandomUser
2018-06-26 05:51:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om jag ville bygga ett mest bärbart men ändå omfattande kit för användning i nödsituationer, antingen mina egna eller simulerade genom ARES eller RACES, vad ska jag lägga i satsen? Jag föredrar att svaren är generiska (se nedan), men jag kommer inte att klaga på specifika växellistor.

Jag tänker inte större än en uppsättning av dessa styva rutor från Home Depot: topp, mitten, bas. När det gäller antennen kan inte fler stolpar och antenner än en enda person bära i en stor / XXL duffelväska. Jag tänker på stativfäste, fordonsdäckfäste eller rep-in-a-tree-fäste.

Till exempel:

  • 1 - Tre mobila radioapparater
  • Nödläsare
  • Strömförsörjning för ovan
  • Tillräcklig batterikapacitet för att köra dem i xx timmar
  • SWR-mätare för band som används av radioapparaterna ovan
  • En av dessa widgets
  • Boka med lokala repeater
  • Bärbar dator med programmeringskablar för radioapparater
Icke-radio leveranser skulle faktiskt inte göra den här frågan utanför ämnet; men det finns ett problem att den här frågan nästan säkert kommer att få svar som är "här är _ min_ lista", utan väsentligt försök att producera ett _omfattande_ svar för att få rösta till toppen. Och någon kan alltid säga "Tja, om detta hände och du behövde det här?" Kan du kanske räkna ut hur du kan begränsa din fråga för att vara mer objektiv?
Jag tror inte att en massa svar med växellistor skulle vara en dålig sak. Människor kan fortfarande rösta på listorna själva och främja en mer omfattande redskapslista. Jag är inte säker på hur man gör en sådan fråga mer specifik och mer objektiv, eftersom jag frågar för jag är inte säker på vad jag ska lägga i ett sådant kit. Och det kan fortfarande finnas en generisk lista som jag gav som ett exempel.
I det perfekta fallet har en fråga _et bästa svaret_. Här kommer ett riktigt genomtänkt svar fortfarande att göra ett enormt antal antaganden om vilka situationer som kan stöta på för att göra vissa artiklar användbara, kontra kostnaden för att bära dem, och människor kan rimligen vara oense med dessa antaganden, så det finns inget sådant som det bästa svaret.
Om du skulle formulera den här frågan som "** hur ska jag _planera vad jag ska ta med **", skulle det vara mer att be om ett omfattande svar. Men det skulle fortfarande vara ganska brett - vilken typ av utflykt gör du? Fält dag? DXpedition? SOTA? En överdriven dag i parken? Nödkommunikation? Om du kunde begränsa vilket _range_ av scenarier du vill tillåta, skulle det göra en fråga som skulle vara mer svarbar inom en rimlig längd (där med 'rimlig längd' menar jag att någon faktiskt kan anstränga sig för att svara helt , inte att det finns en gräns).
Du kan ha mer framgång om du beskriver utflykten som hålls av din lokala radioklubb. Go-kit måste stödja den betjänade byrån eller evenemanget i fråga (dvs. lokala kommandon, HF, röst, data, video, repeater osv.). Satsens omfattning är ofta en funktion av distributionstiden, metoden för utplacering och utplaceringsförhållandena (dvs. 8 timmar i ett parkskydd med kraft och att du kan parkera din bil bredvid är mycket annorlunda än en kulle utan kraft eller skydd och kräver en 30 minuters vandring för att komma dit).
Bara skickat in en redigering av frågan för att föreslå att den begär fördefinierade / standardchecklistor, till exempel från RACES eller ARES.
@webmarc är inte riktigt säker på att det är en bra idé att "förformulera" detta för OP - i slutändan är det OPs fråga, och du ändrar centralt vad de ber om. Från en praktisk synvinkel tror jag inte att jag vill spendera tid på att svara på en fråga som den som ställer inte ens vill ha svar! Så jag ser din redigering verkligen som * förslag till OP *: Så, YetAnotherRandomUser, acceptera den redigeringen, eller gör det inte: men i sin nuvarande form är din fråga helt enkelt inte tillräckligt specifik för att möjliggöra allt annat än listor över saker som vissa kanske eller kanske inte tycker är viktigt, och som sådan passar det verkligen inte här.
Ofta kommer en organisation att tillhandahålla en redskapslista för sina medlemmar att packa för en utflykt. Det är samma sak jag letar efter här. Slumpmässigt första exempel i en internetsökning: https://thetrek.co/thru-hiker-resources/appalachian-trail-thru-hiker-gear-list/
Jag är fortfarande lite skeptisk, men låt oss se hur det går. Jag har öppnat frågan igen.
Två svar:
Glenn W9IQ
2018-06-27 18:36:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om jag ville bygga ett mest bärbart men ändå omfattande kit för användning i nödsituationer, antingen mina egna eller simulerade genom ARES eller RACES, vad ska jag lägga i satsen?

Om du är aktiv i ARES eller RACES kommer de att stödja betjänade byråer. De potentiella behoven hos dessa byråer och din roll inom organisationen kommer att avgöra innehållet i din go-kit. Min lokala ARES har en fälthandbok som innehåller två nivåer av go-kit för den genomsnittliga medlemmen. Go-kit och dina färdigheter testas och förfinas genom regelbundna övningar, simuleringar och skrivbordsövningar. Vi uppdaterar också våra fälthandböcker baserat på lärdomarna från dessa övningar.

Din roll

Du kan föreställa dig att om din roll är att bemanna en EOC (Emergency Operations Center) eller en Comms Trailer, din go-kit kan vara ganska gles - förmodligen en HT och dina personliga effekter. Å andra sidan, om din roll är att ge kommissionsstöd till ditt lokala SAR-team (Search and Rescue), kan ditt go-kit vara ganska omfattande, inklusive möjligheten att till exempel distribuera tvärband, kulleradio. I mitt fall är min go-kit faktiskt en go-truck eftersom jag har det övergripande ansvaret för att ge teknisk hjälp i en nödsituation. Jag har reservförstärkare, antenner, RFI-satser, AC- och DC-distributionssystem, en spektrumanalysator, tekniska referensmanualer etc. som laddas in i lastbilen baserat på behoven. Det är uppenbart att detta go-kit skiljer sig från de flesta människors idé om ett go-kit. Poängen är att veta att din roll är nyckeln till att lagra ditt go-kit.

Distributionsplats och varaktighet

Platsen och varaktigheten för din distribution har stor inverkan på innehållet i din go-kit. De flesta av oss kunde bekvämt arbeta i 8 timmar eller så med bara våra tekniska redskap. Utöver detta börjar frågor som personlig hygien, F&H (mat och hydrering), sovutrustning etc. komma i fokus och måste tas upp i go-kit-planen eller i platslogistikplanen.

Varaktighet och plats kan också påverka kraftbehovet för din bärbara / mobila verksamhet. Om ditt uppdrag är att göra polis eller skjuta med för att få hjälp, har du rätt redskap för att ansluta till fordonets ström och för att distribuera en antenn på fordonet? Din batteristapel kan bara hålla i några timmar och då kanske du upptäcker att din cigarettadapterkabel inte kan användas eftersom alla uttag redan är tagna eller har kapacitet. Å andra sidan, om du tillhandahåller kommandereläer för ett vildteam, kanske din snygga solpanel inte alls är praktisk eftersom solen är för dold av rök.

Öva stark >

Förhoppningsvis genomför ditt ARES / RACES-team ett par övningar om året för att testa miljön, dina färdigheter och din utrustning. Detta hjälper också till att förstå den betjänade byråns kommandostruktur, deras terminologi, deras temperament och vilken typ av kommandon de verkligen behöver (kanske kontrast till vad de bad om). Det ger dem också en chans att uppleva dina förmågor och expertis.

Att öva med de betjänade byråerna kan också lyfta fram oväntade frågor. Till exempel är många förvånade när deras pålitliga $ 40 kinesiska HT görs helt värdelös i en RF-tät miljö som en EOC. Läxan kan vara att en annan radio behövs för go-kit.

I avsaknad av organiserade träningsövningar bör du, åtminstone, ställa in din utrustning under de förutsedda fältförhållandena och försöka använda den under den tid du förväntar dig att du distribuerar. Detta förbättrar inte bara dina färdigheter, men det kommer att testa din redskaps beredskap och fullständighet. Det är vanligtvis de grundläggande sakerna som förbises - saker som ficklampor, pennor, kommunikationsformulär, frekvensscheman, en bekväm stol, hörlurar, mediciner, kontaktmaterial etc. som inte tänks på i förväg men blir smärtsamt uppenbara med realistisk praxis och övningar.

Bärbar dator med programmeringskablar för radioapparater

Medan vid första anblicken skulle detta kunna falla under kategorin "vara förberedd", skulle jag se cyniskt på detta som en röd flagga som indikerar bristande förberedelse. Dagens radioapparater har vanligtvis hundra eller fler minnen i sig. Med korrekt planering kan radion programmeras i förväg för de flesta scenarier. Till exempel har vår ARES-fältmanual alla frekvenser som listas för alla repeater i vårt län och alla angränsande län. Listan innehåller simplex, omvänd repeaterpar och förutbestämda korsbandfrekvenser. Vi erbjuder regelbundet programmering av radioapparater med denna lista vid våra möten. Vår fältmanual innehåller också alla FRS-, GMRS-, MURS-, NWS- och betjänade byråfrekvenser.

Även om den bärbara datorn kan vara till hjälp, finns det andra redskap som kan ta sin plats som skulle vara mer effektiva för att hjälpa dig att utföra din roll?

Identifiering stark>

Nödsituationer innebär i allmänhet begränsad åtkomst till vissa platser. Du måste ha rätt identifikation med dig för att få tillgång. Dina betjänade byråer kommer att underlätta att få rätt referenser inklusive erkända foto-ID-kort. För oväntade problem kan det vara bra att ha ditt pass, körkort och en kopia av FCC-licensen.

Grablistor och uppdatera listor

Även om ett grundläggande go-kit kan förberedas i förväg, finns det många gånger saker som måste tas i sista minuten. Exempel inkluderar mediciner, snacks, identifiering eller en generator och gasburk. En lista som är framträdande bifogad till ditt go-kit kan hjälpa dig att undvika att glömma dessa föremål "i stridens hetta". Tvinga dig själv att checka av objekt i listan eftersom de är packade om din lista innehåller mer än några få saker.

Du kan också använda en griplista för att förbättra ditt go-kit för längre eller olika distributioner. Grablistan kan till exempel innehålla de artiklar som behövs för att utöka ditt dag-go-kit till ett tre-dagars go-kit.

Flera objekt i ditt go-kit kan ha utgångsdatum och bör bytas ut eller uppdateras regelbundet. Exempel är alkaliska batterier, flaskvatten, snackbarer, handvärmare och bensin. Håll en "uppdaterings" -lista över dessa objekt tillsammans med ett "byt ut" eller "gör efter" -datum. Ta den här listan i handen en gång i månaden och kolla efter allt som behöver uppmärksammas. Glöm inte att inkludera laddning av uppladdningsbara batterier i den här listan samt periodiska underhållsprodukter som generatorstart och test, oljebyten, uppdatering av programmerade frekvenser etc.

Familjen stark>

I nödsituationer handlar det vanligtvis om att lämna familjen bakom dig när du går på uppdraget. Se inte över deras egen säkerhet / säkerhet och deras oro över din säkerhet medan du är utplacerad. Din go-kit bör innehålla planer och förmåga att kommunicera med din familj. De bör ha en kompletterande plan tillgänglig för dem hemma så att de vet hur de kan komma i kontakt med dig. Glöm inte att öva denna plan också med dem.

webmarc
2018-06-29 02:10:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Amatörradioberedningstjänsten (ARES) använder till exempel följande checklista (källa är http://www.arrl.org/files/file/ARES_FR_Manual.pdf):

  Checklista för grundläggande implementeringsutrustning: När du svarar på en nödhändelse eller till och med en träning finns det ett minimum av utrustning och personlig utrustning du bör ta med dig för att få jobbet gjort. Grundläggande föremål inkluderar: • 2 meter handhållen • 2 meter mag-monterad antenn och koax • Hörlurar • Papper och penna • ARES ID-kort • Extra batterier • Lämplig klädsel • Mat och vatten De flesta av dessa föremål bör förvaras i en "Ready Kit." Ta bara upp det på väg ut genom dörren för utplacering. Du kan också överväga artiklarna i följande lista för att ingå i detta färdiga kit, utformat för att du ska kunna stanna kvar i fältet i upp till 72 timmar.  

Samma dokument har en "72 timmars checklista, samt lite intressant information om verksamheten i ARES.

Hoppas det här är en bra utgångspunkt!Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 4.0-licensen som det distribueras under.
Loading...