Fråga:
Amatörradiolicens: USA eller Kanada, spelar det någon roll?
user1488
2014-08-24 15:54:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag hoppas ta provet på hösten. Min fråga är, spelar det någon roll om jag gör det i USA eller Kanada?

Jag skulle vilja använda radion på min skola i Kanada, men jag får chansen att komma till USA, så jag kan eventuellt ta provet där. Jag undrar bara om det finns någon chans att provet är lättare i USA eller om licensen som beviljas i USA är potentiellt kraftfullare?

Har du ett amerikanskt / kanadensiskt medborgarskap? Vänligen inkludera vilken som helst om du har.
Sex svar:
user3486184
2014-09-13 01:22:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det finns fördelar och nackdelar med var och en.

Har du medborgarskap i något av länderna? Amerikanska medborgare är förbjudna att sända i USA med en utländsk licens. Det är också förbjudet för kanadensiska medborgare att sända i Kanada med en utländsk licens.

Vilken typ av privilegier letar du efter? Jag tror inte att det är mycket skillnad mellan den amerikanska teknikerlicensen och den kanadensiska grundlicensen. Båda är i huvudsak VHF / UHF och högre.

Men om du kvalificerar dig för Canadian Basic with Honours-licensen (80% eller mer på Basic-testet) kommer du att ha fler privilegier på HF än den amerikanska teknikern licens gör. Canadian Basic with Honours täcker mer eller mindre samma frekvenser på HF som U.S. Extra-licensen täcker. Effektgränserna är dock lägre.

Du behöver den kanadensiska Advanced-licensen för att skapa en repeater i Kanada eller bygga dina egna radioapparater. I USA kan du göra det med vilken licensklass som helst.

Hur som helst behöver du en lokal adress. Det amerikanska systemet gör att du kan ringa ett samtal utanför ditt samtalsområde (så att du kan få ett fåfänga KG2-samtal i området för 7 samtal); Kanada kräver att du har ett samtal i ditt samtalsområde (så att du till exempel måste ha VE3 / VA3 i Ontario).

Kanadensiska anropssignaler är bra för livet, amerikanska anropssignaler är bra i tio år och måste sedan förnyas (för närvarande gratis).

Det kanadensiska grundtestet är 100 frågor från en pool av 960. Du behöver 70% för att klara, 80% för Basic med utmärkelser. Om du inte får utmärkelser när du först tar testet kan du ta det igen. Canadian Advanced är 50 frågor från en pool på 540. Den amerikanska tekniker är 35 frågor från en pool på 420; USA: s general (som ger dig HF) är 35 frågor från en pool på 450; U.S. Extra är 50 frågor från en pool på 750. Alla pooler i både USA och Kanada är flervalsfrågor.

Vanity samtal i USA är nu gratis.
Svaret är inte helt korrekt ("förbjudet att sända"): USA och Kanada har ett unikt ömsesidigt driftsavtal, se andra svar.
@whiskeychief du har fel. Ja, det finns ett ömsesidigt avtal, men det gäller inte en amerikansk innehavare av en utländsk (inklusive kanadensisk) licens i USA eller en kanadensisk innehavare av en utländsk (inklusive amerikansk) licens i Kanada. I USA: 97.101 "Ingen medborgare i USA [...] är berättigad till den ömsesidiga driftsmyndighet som beviljas av detta avsnitt".
GrantB
2014-08-24 23:11:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

ARRL: s information kan hjälpa dig:

Utländska amatörer som vill verka i USA och inte är amerikanska licensinnehavare eller medborgare kan göra det i en av tre sätt:

  • Om det land du är medborgare i och en amatörlicensinnehavare har ingått ett multilateralt driftsavtal med USA, CEPT eller IARP , inget ytterligare tillstånd krävs - ta bara med din CEPT- eller IARP-dokumentation när du besöker USA. Identifiera din station med den amerikanska identifieraren för samtalsdistrikt, som W3 / G1ABC. Använd "W" och numret på FCC: s call letter district där du arbetar följt av en snedstreck och ditt hemanropssignal (plus eventuella andra CEPT- eller IARP-krav). Amatörer måste vara medborgare i det land där de är licensierade. Kontrollera dessa länkar för en lista över de amerikanska samtalsområdena som visas grafiskt eller för en textlista. Och se till att kontrollera aktuell information med FCC. Detta är avsett för korta besök.
  • Eller , om ditt land medborgarskap och amatörlicens delar ett bilateralt Ömsesidigt operativt avtal med USA tillåter FCC utländska amatörer att fungera utan tillstånd. Bär bara din utländska amatörlicens och bevis på ditt medborgarskap i det landet. Identifiera med hjälp av "W" och numret på FCC: s samtalsbrevdistrikt där du arbetar följt av ett snedstreck och ditt icke-amerikanska anropssignal, t.ex. W3 / G1ABC). Amatörer måste vara medborgare i det land där de är licensierade. Kontrollera dessa länkar för en lista över de amerikanska samtalsområdena som visas grafiskt eller för en textlista.
  • Om ditt land för medborgarskap och amatörlicens inte är namngivet i listor över länder som har sådana avtal med USA, är ingen avtalet gäller mellan USA och det landet - och operation är inte möjlig i USA baserat på din hemlicens . Om du vill söka ett sådant avtal mellan ditt hemland och USA för framtiden, kan du kontakta ditt nationella amatörradiosamhälle för att begära att de kontaktar den ansvariga regeringschefen för att begära ett sådant avtal med USA. Amerikanskt medborgarskap krävs inte för att få en amerikansk licens , men en amerikansk postadress är. När en person är beredd att ta de amerikanska licensundersökningarna är licensiering möjlig på så lite som några dagar till en vecka. Om en amerikansk licens innehas får ingen annan ömsesidig driftsmyndighet användas för drift i USA
Kanada och USA har ett märkligt och unikt ömsesidigt driftsavtal. Skinkor har de privilegier som de har i sitt hemland, men inte överstiger de som finns i topplicensen i det andra landet. Dessutom är kanadensisk och amerikansk skinka ovanligt * suffix * deras kallsignal, inte prefix som vanligt. Till exempel skulle VE5STX som arbetar i North Dakota vara VE5STX / W0; WB0STX som arbetar i Saskatchewan skulle vara WB0STX / VE5.
Scott Earle
2014-08-25 07:12:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

För att få en licens i USA tror jag att det nu är ett krav (sedan 2000 eller så) att ha ett amerikanskt personnummer. Jag brukade ha en amerikansk extra klasslicens som jag fick 1995, som jag inte kunde förnya när den gick ut 2005 av den anledningen (jag är brittisk medborgare och har inte ett amerikanskt SSN).

När du läser svaret från GrantB kan du se att för att kunna använda en ömsesidig licens i USA måste du ha en licens i ditt land där du är medborgare om du inte arbetar under en CEPT- eller en IARP-licens - detta kan också vara härska i andra länder där du kanske vill verka i framtiden, så det kan vara fördelaktigt att ha en licens i ditt land medborgarskap ändå.

Det korta svaret är: förutsatt att du är en kanadensisk medborgare, du borde antagligen få en kanadensisk licens ändå. Om du kvalificerar dig för att ansöka om en amerikansk licens (dvs. om du har en amerikansk SSN) kanske du vill ansöka om en amerikansk licens också för bekvämlighet, särskilt om du tillbringar mycket tid i USA.

Du behöver inte ett SSN för att förnya, du behöver ett FRN för att förnya. Om du inte har en FRN kommer FCC att tilldela en när du får din ursprungliga licens. De ber dock om ett SSN för att skapa FRN. Om du redan har en licens har du redan en FRN så ...
Så var inte fallet 1995. Eller 2005.
@ScottEarle men hur är det med augusti 2014?
Jag hade inte hört det motsatta då, så jag kunde inte säga. Lägg märke till "Jag tror" i början
Min 2003-licens innehåller en FRN, så jag tror att du antagligen har fel när det gäller 2005. Du kanske hade en och bara inte visste om den. Jag har inga äldre som är praktiska att kontrollera och jag kan inte hitta en historiksida för FCC.
Svaret är inte korrekt. Du behöver inte ett SSN --- du kan istället använda ett FRN.
Jim MacKenzie VE5EV
2017-10-08 19:54:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om du är medborgare i USA eller Kanada bör du få ett kallsignal i det landet eftersom du måste ha ett kallsignal i det landet för att kunna sända dit som medborgare. Det låter dig också använda vilken ömsesidig myndighet som landet har för att verka i andra länder.

Om du vill kan du också få ett kallsignal i det andra landet, men om du gör det kan du bara använda det i det landet. Det kan vara bekvämt att göra det om du kommer att arbeta där regelbundet, eftersom din identifiering blir kortare.

Jag är kanadensisk medborgare och har just nu en kanadensisk kallsignal, men jag är ofta i USA . Men jag behöver bara identifiera med / W0, / W7, / W6, etc. beroende på var jag är i USA. Om jag skulle göra tävlingsoperationer i USA kanske jag föredrar en amerikansk kallesign för att hålla min ID-sträng kortare. För VHF / UHF-operationen som jag brukar göra där nere, har den extra ID-längden minimal betydelse.

Scott K-T
2018-08-19 14:01:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om någon annan där ute har gjort både de amerikanska och kanadensiska testerna tror jag att de håller med om att de kanadensiska testerna är betydligt svårare för alla som inte har en solid elektronikbakgrund. Så om läsaren lagligt kan testa i USA och använda i Kanada så gör det eftersom tekniker och general är ganska lätta med ett par veckors studier och det finns många val för både betalda och gratis studiehjälpmedel ... inte så för de kanadensiska certifikaten.

Det finns inga riktigt gratis studiehandböcker för kanadensare och den betalda studien hjälper i bästa fall bara rättvis ... och eftersom de två stora källorna till betalda studiehandböcker för Kanada vet att du har inga val deras guider är ganska branta för den kvalitet som tillhandahålls .... Lägg till det, att testet inte är i nivå med det amerikanska testet och testfrågorna är utformade för att misslyckas med den sökande (många frågor har 2 & 3 ibland korrekta svar att du måste räkna ut vad författaren vill ha som svar inte vad som nödvändigtvis är rätt svar eftersom väldigt få är klipta och torra med 1 rätt svar och 3 fel) ... Hade jag inte haft elektronikbakgrund och hade skrivit alla 3 Amerikanska tester och klarat förståelsen av elektroniken bakom t han ifrågasätter jag skulle inte ha haft en chans att testa i Kanada ...

Nu är de goda nyheterna för de som testar i Kanada om du är i ett stort centrum att det finns ett antal klubbar som kommer att testa du grundkursen (vanligtvis mot en avgift eller när du går med) men de flesta tar ungefär 2/12 månaders veckokurser och studietid mellan ...

BTW, jag tror att det inte längre finns något krav att använda både ditt samtal och din plats (t.ex. N0OBZ / VA3) medan du är i Kanada, så amerikaner tar USA-testet och gör livet lätt för dig själv.

Det är absolut ett krav att det räcker med samtalsområdet, både för amerikanska skinkor i Kanada och för kanadensiska skinkor i USA. Detta anges i ömsesidighetsavtalet. Det finns också ett krav att ange platsen du skickar också.
WombleTheWombat
2020-03-06 10:58:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag instämmer helt i att kommentaren om att den kanadensiska tentan är väldigt tuff utan elektronikbakgrund. Jag har velat få min licens i flera år, men jag är egentligen bara intresserad av det så att jag kan ha något i fordonet. Jag har inget intresse av att bygga mina egna antenntorn eller bygga mina egna radioapparater. Jag har inget intresse för tävlingar eller försöker skapa så många kontakter som möjligt runt om i världen.

Under den flera veckor långa kursen var jag personer med många års erfarenhet av elektronik som blev förvånade över hur mycket elteori det fanns i kursen och på provet. De allra flesta frågorna (jag tror det finns 120 frågor) var relaterade till elektrisk teori, komponenter, diagram och formler. Det behöver inte sägas att även efter två försök lyckades jag aldrig få betyget godkänt. Det var detsamma för ett antal andra personer i kursen som skrev testet. Det fanns också ett nummer som bara hoppade av efter några veckor.

Jag tycker det är synd att det inte finns någon teknikerekvivalent i Kanada. Jag hör ofta "gamla skinkor" beklagar det minskande antalet licensierade skinkor här uppe. Jag tror att om reglerna gav en nybörjarnivå, skulle det vara många fler som började på hobbyen.

Välkommen till ham.stackexchange.com!


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...